HomeЛюди и блогиRelated VideosMore From: Flo GamerZ

[How To] Purchase Apps With DiGi Direct Billing on Google Play

72 ratings | 24129 views
Short Instruction for DiGi user to purchase any app on Google Play Music: http://www.bensound.com
Html code for embedding videos on your blog
Text Comments (245)
Eypa sidik (12 days ago)
i want to active my bailing dgi..they ask me some postcode..nd i dnt know it..explain fr me plse
MEMORIA Q (1 month ago)
Tlong aku.. Aku nk tuka payment pkai simkad lain cmne NE?
Hanim 2808 (2 months ago)
Sama jugak ke step dia klau nak beli Diamonds dlm game ?
Flo GamerZ (2 months ago)
Yep..kurang lebih sama...lepas enable payment, purchase and pay...harap dapat membantu sedara...✌✌✌
WANI EXO (3 months ago)
Yg ni utk postpaid kan? Tgk kat comments sume pakat tulis prepaid je.. Saya pakai postpaid tpi sye x bape pandai beli pakai benda alah ni (baru keluar gua sekejap)
Flo GamerZ (2 months ago)
Guna prepaid, tapi postpaid pown kurang lebih sama juga
Airil Hadry (3 months ago)
Is the payments just cutting our money on fhone using digi ?
Flo GamerZ (2 months ago)
Yeah bro...deduct from our topup balance..hope this will help you
DoYouKnowDaeWae (4 months ago)
Nak senang pkai google play gift card tpi google dh kurangkn pembuatan card jdi sush nk jumpe kt 7e
Nadim Haikal (5 months ago)
Kalau credit dah expired nak kena active kan balik ke?
Hasnah Saad (5 months ago)
Cane nak beli diomand ML
HOLY F*CK MEN (6 months ago)
To12do3585 LOL
GTA San Andreas Gamer (8 months ago)
You Muslim??Me Too
Drink Milo (9 months ago)
Why I cannot it say not eligible
Drink Milo (8 months ago)
Rob. Luccie OK thx
Rob. Luccie (8 months ago)
Drink Milo if u have 2 sim..take out n use digi sim only..make sure u habe kredit to sms
Just Monika (9 months ago)
Umm we can see what your password by looking at your keyboard lol
Cowgirl (11 months ago)
I Has No Money and all i need is $20 to purchase sapphires on AJPW. I can't work either because my fam dont hav Enough gas money to get me anywhere😢
Nokia 3310 (1 year ago)
kenapa Tak cover keyboard!? nanti org bleh tahu password!!!
TemBark (1 year ago)
Deep
Nr Aieng (1 year ago)
pkai kredit je ek?
Anassas!n's Gaming (1 year ago)
Zafri Zuhairi nak aku tolong tak
幸运狂 (1 year ago)
no charge?
J. Sparta (1 year ago)
when I press digi billing.. it saids "error cannot send SMS... " need help
DoYouKnowDaeWae (4 months ago)
Kau kene reset kt kau punye topup jgn straight ke data...kau kene henti langgan pstu tulis pin mcm topup biase...pstu downloadla 😊
Syafikri Syafikri (7 months ago)
J. Sparta me to
Danish Haikal (1 year ago)
J. Sparta it worked for me tho i buy pokemon go coin 2k
A cup of Tae (1 year ago)
J. Sparta same here.
debit card se Google Play reedem kijie 100% proof https://youtu.be/6Q6eEMukBNk https://youtu.be/KYA42JoePzs
Heavy Rain Cafe (1 year ago)
apasal aku punya ada celcom billing je
MEMORIA Q (1 month ago)
+Anassas!n's Gaming aku nk tuka payment at simkad laen cmne
DoYouKnowDaeWae (4 months ago)
Kau kene tekan kt account pstu payment dn ambikla yg mne kau nk
Anassas!n's Gaming (1 year ago)
Zafri Zuhairi kau kne turn off phone kau buang simcard dlm phone kau then turn on balik phone jgn bubuh sim card lg lepas tu turn off balik phone kau bubuh simcard then turn on balik phone kau lepas tu mesti dah xde dh celcom biling
Psycho Bear (1 year ago)
Kalau korg x berjaya beli pakai Digi dkt Google play cuba cek masalah yg kt bwh ni: 1. My Digi(mesti install app ni) 2. Profile dkt MyDigi x update 3. Email x link dgn Myconnect utk Mydigi Kalau x faham blh tanya saya akan cuba bantu kalau x leh gak sama2 lah berhuhu
Daniel Augustine (11 months ago)
the sms verification could not be sent.. sy guna digi but cant buy anything.. always pop up the problem again and again.. please help me
thea yagami (1 year ago)
kalau myconnect to link dngn phone number tak boleh?
Gaming With Sheep (1 year ago)
celcom billing boleh jugak ?
Mashiro Red (1 year ago)
pada yg tkde tulis payment method.. sila uninstall update play store Dan remove acc yg sedia ad.. lepas tu restart phone.. then masuk balik dalam play store setting balik..
Anas Hakimi (1 year ago)
ak pnye die xtunjuk add payment method pon mntk bantuan skit
Anas Hakimi (1 year ago)
ak pnye xleh buat pon dulu boleh. bleh tolong tak
محمد عريف (1 year ago)
yg billing ni org yg pakai bayar bil ke?kalau beli pape apps kt playstore tolak topup kad prepaid x bole eh?sori tnye je.. x fhm..konfius
Adley Aiman (1 year ago)
D mna nk cri postcode tu yer
Ahnaf Kamarudin (1 year ago)
kalau dh bayar, nnti dia tolak balance credit yg untuk calling/messege tu ke? ke dia tolak bende lain?
IKSI Entertainment (11 months ago)
Harry Torado Celcom plak?... Aq nak add celcom billing... Tp bile aq tekan... Die kate 'Error : The account verification SMS cannot be sent. Please try again later'... How?
Flo GamerZ (1 year ago)
+Emy Sarah Digi live jugak..btw,sarah kena stay on digi sim,internet juga mesti dari digi baru boleh..
Emy Sarah (1 year ago)
Harry Torado harry pakai digi plan ape
Flo GamerZ (1 year ago)
+Emy Sarah Aikkzh??pelik jugak..aku baru je try tadi masa first ko msg aku..
Emy Sarah (1 year ago)
Harry Torado ya dah masuk tpi xde pun. sye Ada pakai u mobile try buat Ada u mobile billing account. tpi bila tekan dia error forco clos. com. android
UNKNOWN 99 (1 year ago)
die x de pon tunjuk suruh pilih digi billing...die ade tunjuk debit card dengan credit card jee...macam mana nak buat
aqeef azeeman (3 months ago)
UNKNOWN 99 kalau dah masukkan sim card...pergi ke accounts...lepastu pergi ke add payment method...pastu tekan dekat digi billing..
Nick Ryan (1 year ago)
ia slalu berkata data saya tak cukup sedangkan saya sudah beli 1GB tolong
Syahmi Muqri (1 year ago)
eahh password kantoi
Dato Aliff Alex (1 year ago)
saya guna XOX..keluar error msg failed nk send
Mohd Aisar (1 year ago)
Dato Aliff Alex same
Amirul Arif (1 year ago)
Dato Aliff Alex maybe xox xboleh kot
Amirul Arif (1 year ago)
Dato Aliff Alex same la
AJ_ 2711 (1 year ago)
masa saya sign in digi biling ..sy hantam je tulis adress sy dan semua ...boleh ke tu? and dia potong credit tlfn ke atau bank ?
Randy Speed (2 years ago)
I think the keyboard was, what was supposed to be hidden ?
Randy Speed (2 years ago)
Flo-Channel Why do I care O.o I am telling so that you don't share out your info without knowing
Randy Speed (2 years ago)
Flo-Channel Both, I could read what you typed :P
Danial Syazwan (2 years ago)
maxis pon bleh buat ni ka
DD GameTech (2 years ago)
after enter the redeem code it will ask create account in that how I will fill postcode what is it plz tell me plz
Awang Akid (2 years ago)
bro, aku pernah purchase pakai credit ni. tapi benda yg aku purchase tu unsuccessful and credit kena tolak. mcm mana tu?
愛Ꭰєѕti̶n̶y̶ (2 years ago)
dia tak ade tulis pon payment method
Faez Putra (1 year ago)
buy a new phone
Kevin Ng (2 years ago)
my purchase successful, but my balance still haven't deducted. is this normal?
Hayyan Gaming (2 years ago)
kalau beli item lam game boleh jugak ke
Kamen Rider ZI-O (2 years ago)
kira digi billing ni pakai credit phone la
muhd zaim (2 years ago)
Ptp./suite dngn postal code tu apa bro..tolong aku save
muhd zaim (1 year ago)
+Mohammad Faez Putra Nik Zulhusni Ohh..Thanks Bro
Faez Putra (1 year ago)
suite tu hentam je but kau kena ingat nama suite tu... postal code tu contohnya macam dekat kawasan perumahan aku kat gombak, 58100
A. I. P 44 (2 years ago)
I click in the down arrow keys, but only credit card debit card system show. Mobile billing system don't show. Before I use digi mobile billing system, but I erase my mobile and than the problem start. What should I do now?
Vamp Andy (2 years ago)
那要怎么还钱??是从digi balance *126# 扣的吗??不是refund
Chirlves Guandes (2 years ago)
kalau aku beli diamond dalam game tu nanti setiap hujung bulan aku kene bayar ke?
aqeef azeeman (3 months ago)
Chirlves Guandes dia tolak kredit bukan kene bayar bulan
Im Chirlves (2 years ago)
nak tekan mna satu ni? anytime atau every 30 minute??? aku guna celcom...
Fitria Amira (2 years ago)
Nnti dia tolak harga tu dlm balance prepaid ye? Atau dia suruh kita gi bayar kt kaunter?
Fitria Amira (2 years ago)
ok thanks
Flo GamerZ (2 years ago)
+fit 1676 dia tolak kredit yg ada dlm balance
Flo GamerZ (2 years ago)
+fit 1676 dia tolak kredit yg ada dlm balance
James Marc (2 years ago)
tu pon aku X pasti
Reza Lah (2 years ago)
hye mcmmane nak setting digi tu.. jadi payment method die. boleh tnjukkan ke
afiq shahrulnizam (2 years ago)
aku pki digi , x le pon baru beli , aku download pki wifi , kene subscride internet ke ape ?
Ridhwan Azizi (2 years ago)
kene pakai kuata je bro , pakai wifi mmg x boleh
vivek varma (2 years ago)
I am not finding that payment option in my mobile please help me
Faez Putra (1 year ago)
buy a new phone
baekhyunniies exo (2 years ago)
u mobile
baekhyunniies exo (2 years ago)
kalau pakai umobike boleh ke
Flo GamerZ (1 year ago)
+PewDieCake prepaid pun boleh..
PewDieCake (1 year ago)
我是 Ri klau pkai prepaid boleh kee.. or kene bill jer??
mohd zikri (2 years ago)
umobile tak ada setakat ni. digi celcom maxis je ada.
Valerie 0702 (2 years ago)
So the money that I paid at game will be deducted in the balance of phone calling ,right?
mohd zikri (2 years ago)
yes
Natsu (2 years ago)
beli simcard digi dah teros ade digi billing ke
Muhammad Hafiz (2 years ago)
+Flo-Channel MCM MANE CARA NYE?
Natsu (2 years ago)
+Flo-Channel oooo
azrul anys (2 years ago)
knpe takleh beli pakai digi
Faez Putra (1 year ago)
activate bill dulu
Muhammad alif (2 years ago)
nak tanye ni...itu pakai pssword accounts telefon ke???
Flo GamerZ (2 years ago)
pasword gmail untuk purchasing confirmations
Tehaa (2 years ago)
Nak tanya, kenapa dia tak tolak pun kredit saya? Dah buat dua purchase but still it didn't deduce my creadit.
cuterebornmilo (2 years ago)
hi bro. sy dah cuba. dia tolak dari credit balance.
Gaming With Jason (2 years ago)
+Harry Torado (Jethro) hey bro kalau game saya nak beli credit tu tolak dari credit?
cuterebornmilo (2 years ago)
so credit u ada ditolak tak?
Flo GamerZ (2 years ago)
Ok..dont 4get to subscribe ye.. ;)
Tehaa (2 years ago)
+Harry Torado (Jethro) Yup first time. Thanks ye ;)
Asyraf Cboy (2 years ago)
hmm, i need some help regarding this topic billing but its on celcom. celcom also have this kind of features but it can't purchase even my credit was more than enough.
fiqjee (2 years ago)
hahaha, its okay bruhh
Asyraf Cboy (2 years ago)
Thanks, already done it. Since i use wifi i forget to realise that its lifetime was passed away xp
fiqjee (2 years ago)
👌
Flo GamerZ (2 years ago)
+Syahmi Syafiq yes indeed,make sure its not out of lifetime expired
fiqjee (2 years ago)
you have to make sure your credit lifetime, it might be deadd
Wep Dip (2 years ago)
aq nak tanye,beli in app purchase bole x gune topup digi yg tlh masukkan.Harap bls dan ty jawab
Flo GamerZ (2 years ago)
+Wep Dip yeah,kena on mobile connection..kalau wifi tkdapt coz digi ip nak verified pembelian kita
Wep Dip (2 years ago)
+Harry Torado (Jethro) hahaha,satu lagi ni aq nak tnye..aq bace komen kat video nie die ckp gune mobile data saje yg bole,wifi x bole...btol ke?
Flo GamerZ (2 years ago)
+Wep Dip iyelah..pakai kad kredit kadang2 naya juga terutama untuk app jenis freemium,aku dah kantoi sekali makanya serik gune cc,pakai topup lg senang ada duit lebih purchased kalo tkda duk diam2..hehehe
Flo GamerZ (2 years ago)
+Wep Dip maxis bleh,aku dah try..ada potongan harga sebanyak rm5 untuk first time pembelian
Flo GamerZ (2 years ago)
+Wep Dip maxis bleh,aku dah try..ada potongan harga sebanyak rm5 untuk first time pembelian
BJ Animatix (2 years ago)
hahaha you forgot to censor the keystrokes,now i know your password
Flo GamerZ (2 years ago)
+BJ Animatix hahaha..ive 2step authentication enable on it..so be my guesd ...
STINKO COOLZ (2 years ago)
digi billing tu camne die tolak duit yang GB tu ke duit yang kite topup untuk biasa biasa mcm topup celcom
mohd zikri (2 years ago)
suit top up je
Fresh Salad (2 years ago)
the money you paid will be deducted from your credit from calling people right?
Flo GamerZ (2 years ago)
+Fresh salad yes indeed
Tyo Ran (2 years ago)
knpe x show digi billing pn
kirito kazuma (2 years ago)
+Harry Torado (Jethro) nama lagu nii..apa?
Flo GamerZ (2 years ago)
+kirito kazuma blh
kirito kazuma (2 years ago)
+Harry Torado (Jethro) boleh ke tak bagi lagu video kau nii..yang nii..
Flo GamerZ (2 years ago)
+kirito kazuma ade 2
Flo GamerZ (2 years ago)
+kirito kazuma lagu mana?
trollfaceo0o (2 years ago)
hello bro,kalau nak bayar boleh tak gune wifi atau kene gune mobile data dulu?
cuterebornmilo (2 years ago)
sy guna wifi dapat bayar bro.
trollfaceo0o (2 years ago)
+Harry Torado (Jethro) kalau plan internet pass yg 1 hari boleh ke bro?
Flo GamerZ (2 years ago)
sbb digi nak sahkan pembelian kite melalui line tenet diorang
Flo GamerZ (2 years ago)
kena guna mobile data bro
Mohamad Ridzuan (2 years ago)
ni guna digi apa
Flo GamerZ (2 years ago)
sy gune dgi prepaid
Samuel Tan (2 years ago)
I done everything but I can't switch to Digi billing Bo option to change it !!!! why , already on data still cannot no option to change to Digi billing
aqeef azeeman (2 months ago)
power off...then take out your sim card...then put in your sim card back...if you have 2 sim cards...set digi sim card for calls...then open your phone and check...sorry if my grammar is so bad
Samuel Tan (2 years ago)
Yeh sad case +Harry Torado​
Flo GamerZ (2 years ago)
+Samuel Tan still cant enable digi billing bro??
Samuel Tan (2 years ago)
I removed all of my credit card info. And have no payment already , still the option won't show up +Harry Torado​
Flo GamerZ (2 years ago)
Try remove your payment option if you have set before in other payment option tab
heather fanlover (2 years ago)
how to get the verification sms code BecoZ I am nt receiving it plz help it gets fail all the time
heather fanlover (2 years ago)
how to get the verification sms code BecoZ I am nt receiving it plz help it gets fail all the time
Flo GamerZ (2 years ago)
If you already verified your google account with your phone 6ber then you willnt fail..my suggest is verified your google account with your phone which is that you use currently and redo the step by step 1. Go to yr google account and and enter your currently phone no into recovery option for safety precaution and you will get the notification of verification from google.. 2. After you do the step above,go to yr playstore and enable digi billings 3. Most importnt is to make sure you are on yr mobile network not on wifi or etc etc to make sure it works..if you dont you wont enable to get verification notice coz playstore connection need to be on your mobile network to verified the purchasing you do through the carrier provider billing system Hope my explaination will help you..if still have any trouble dont hesitate to ask me,ill help you walkthrough as i can.. cheers and have good day
Venom Strike (2 years ago)
aku guna maxis xleh beli sebab dia ckp wait 30 minutes
Motivational Gamer (2 years ago)
+Harry Torado (Jethro) hey!! kenapa kredit stay jer? x gerak?....dah purchased..tpi kredit tak tolak? kenapa?
Flo GamerZ (2 years ago)
No phone kena daftar dgn google..kalau dah verified tkyah tgu,langsung jadi..aku juga guna maxis and digi...nanti aku buat video ttg cara beli apps playstore potong kredit kita..stay tune and subscribe brother
Zi Kang Loo (2 years ago)
Will in works with DiGi Prepaid and also can be downloaded through wifi?
Flo GamerZ (2 years ago)
Welcome penghiu..thanks for watching my vid
Zi Kang Loo (2 years ago)
+Harry Torado (Jethro) thank you very much it helps alot
Flo GamerZ (2 years ago)
Yeah if dont have any digi internet subs..perhaps you should try use a digi internet pass..it cheap and more valuable than payu rate
Flo GamerZ (2 years ago)
Yeah..perhaps u can use digi internet pass..its affordable,9.88rm for 2gb valid to days..its lot off data and you can do whatever you want
Zi Kang Loo (2 years ago)
+Harry Torado (Jethro) so it means that it uses mobile data, and cost extra charge?(my mobile data pakage is pay-as-you-use rate)
Mohd Nor (2 years ago)
mcm mane nk tuko debit card ke sim card? aja pliss
Flo GamerZ (2 years ago)
Ada
Mohd Nor (2 years ago)
+Harry Torado (Jethro) ade wasap x?
Mohd Nor (2 years ago)
+Harry Torado (Jethro) saya pakai celcom
Flo GamerZ (2 years ago)
enable maxis billing dan time beli apps,bro tinggal switch guna maxis billing saja
hamiz mu'az (2 years ago)
bos,,kalau gune masix,,mcm mne,,saya da cube gne maxis billing,,tpy masa verify code,,dye kate the account verification could be sent..tolong saya!
min 011 (1 year ago)
tolong!!!aku pun sama terkena mcm dia
Flo GamerZ (2 years ago)
+Sya Fiq Aikh??pelik gak..dah bro update ke latest playstore?kalau msh tk brjaya,cuba try clear playstore cache kat setting>applications>playstore>clear cache pastu masuk ke playstore>my account,enable maxis billing,isi data sesuai yg diminta,terima terma dan syarat and you good to go..dan pastikan juga kalau bro mempunyai baki kredit yg mencukupi untuk proses pembelian..lagi pula untuk maxis user yg pertama kali menggunakn maxis billing akan ada kejutan dari maxis..hope i can help you
Flo GamerZ (2 years ago)
Aikh??pelik gak.. Bro dah update ke latest playstore tak? Kalau dah tapi masih tak berjaya cuba try clear playstore cache kat setting>application>google play Pastu masuk playstore>my account..click maxis billing,isi data yg diperlukan,terima terma dan syarat and you ready to go..tapi sblm itu bro kena pastikan kalau bro mempunyai baki kredit yg cukup..harap dpt membantu
Gaming EmuDroid (2 years ago)
+Harry Torado (Jethro) bos tumpang tanya ... maxis direct billing takde lah dekat payment menthod .. aku dah cuba byk kali .. tapi takde jugak .. mohon pencerahan
Flo GamerZ (2 years ago)
Account gmail and no tlp mesti sama..coba verified account gmail yg ko gune skrg dgn no tlp ko
jay roslan (2 years ago)
hi bro..nak tanya sy dah pegi setting>my account>payment method xde plak option digi billing..mcm mana ye
Flo GamerZ (2 years ago)
Bro gune android berapa? Kalau msh xdpt juga option tu,cuba bro download satu jenis aplikasi berbayar and proceed dari payment method..
im handsum (2 years ago)
best tak guna digi?
Flo GamerZ (2 years ago)
+Budak Cosplay tepuk dada tanya selera
나연임 (2 years ago)
i use my data but still cant help pls
TheRedMaster 07 (1 year ago)
Union Z how did you fix it?
Flo GamerZ (2 years ago)
+Union Z glad you sort it out
나연임 (2 years ago)
Yea got rm 30 in it but is ok now i fix already thx for relpying
Flo GamerZ (2 years ago)
Do you've enough kredit?
muhd hafiz (2 years ago)
kenapa saya x bileh bayar guna digi ??
Flo GamerZ (2 years ago)
Dah enable option payment method with digi billing?
muhd zhafri (2 years ago)
asal payment unsuccesfull sedang kan on9 guna data
Anex Cloud (2 years ago)
kalo download apps guna data connection dia tolak quota jugak ke?
Anex Cloud (2 years ago)
+Harry Torado (Jethro) ok thanks for the information bro 👍👍
Flo GamerZ (2 years ago)
+Anex Cloud kuota ttp jln coz kite gune on9
Kishanraaj Kathiraso (2 years ago)
I don't have the bill my account option , how should I enable it?
Flo GamerZ (2 years ago)
+Kishan Raaj - go to setting, - click my account, - add payment method, -benable digi billings.. hope this help you brother,cheers
Flo GamerZ (2 years ago)
+Kishan Raaj - go to setting, - click my account, - add payment method, -benable digi billings.. hope this help you brother,cheers
Kishanraaj Kathiraso (2 years ago)
That's My Question bro, How To Configure That in my settings. TQ By The Way
Flo GamerZ (2 years ago)
you have to do it from setting..enable digi billing then you good to go
SamGamerYT (2 years ago)
it says to me Payment Unsuccessful Your Purchase on your Digi Billing
Flo GamerZ (2 years ago)
+Gameplay Gamer yes indeed..you have to be on your phone internet connection not on wifi,coz it will automatically verified your purchased.. i already tried with my home wifi,work dsl and guess what,it doesnt work at all..only work flawlessly on phone internet connection
SamGamerYT (2 years ago)
+Harry Torado (Jethro) reply
SamGamerYT (2 years ago)
+Harry Torado (Jethro) but I'm using WiFi so that's mean I cannot buy anything
Flo GamerZ (2 years ago)
+Gameplay Gamer mine in s6 is new gmail but it can..and off course to be sure,u have to do it from your phone connection not from wifi
Flo GamerZ (2 years ago)
+Gameplay Gamer mine in s6 is new gmail but it can..and off course to be sure,u have to do it from your phone connection not from wifi
Ammar Guruku (3 years ago)
dia potong kredit yg kita topup tu ka ....macamana
Flo GamerZ (3 years ago)
+Khor Jc awal mula sy cuba juga cam tu,xda potong kredit,pastu selang 2 hari br sy perasan kredit hilang sesuai harga apps yg sy dload
Flo GamerZ (3 years ago)
kredit kena potong bro
Khor Jc (3 years ago)
mungkin tidak saya pernah cuba tapi x tolak cash

Would you like to comment?

Join YouTube for a free account, or sign in if you are already a member.